Home Chicken ഹായ്…എല്ലാവർക്കും ഒത്തിരി ഇഷ്ട്ടമുള്ള നല്ലൊരു ചിക്കൻ 65 റെസിപ്പി.. വളരെ വിജയകരമായി റെസിപ്പി എല്ലാവരും ട്രൈ...

ഹായ്…എല്ലാവർക്കും ഒത്തിരി ഇഷ്ട്ടമുള്ള നല്ലൊരു ചിക്കൻ 65 റെസിപ്പി.. വളരെ വിജയകരമായി റെസിപ്പി എല്ലാവരും ട്രൈ ചെയ്തു നോക്കൂ തീർച്ചയായും നിങ്ങൾക്ക് എല്ലാവർക്കും ഇഷ്ടമാകും…

ചിക്കൻ സിക്സ്റ്റി ഫൈവ്

ചേരുവകളും തയ്യാറാക്കുന്ന വിധം

Chicken 65 is the best version of fried Indian Chicken, first introduced in Buhari Restaurant, Chennai. The most logically accepted meaning of 65 in chicken 65 is that this chicken was introduced in year 1965.

The Buhari restaurant still serves Chicken 78, Chicken 80 and Chicken 90. This is a super easy and super famous Indian chicken starter.

Unlike other fried chicken that becomes dry upon cooling. Chicken 65 is a winner because, after frying, we season the chicken with aromatic spices and tomato sauce; this keeps the chicken juicy. Hope you all will try this recipe and give us your feedback. You can also find other delicious recipes from our channel. Stay safe and stay tuned.

Chicken – 1 kg, cut into small pieces.

Oil – For masala

Ginger garlic paste – 1-1/2 tbsp.

Turmeric powder – 1/2 tsp.

Chilli powder – 2 tbsp.

Pepper powder – 1 tsp.

Coriander powder – 1/2 tbsp.

Cumin powder – 1/2 tsp.

Garam masala – 1/2 tsp

Coriander and curry leaves

Curd – 2 tbsp.

Corn flour – 4 tbsp.

Rice flour – 3 tbsp.

Lemon juice – 2 tbsp.

Salt to taste.

Water to mix.

For sauce

Ginger garlic paste – 1-1/2 tbsp.

Green chilli – 3 no.

Kashmiri chilli powder – 1 tbsp.

Pepper powder – 1 tsp.

Garam masala – 1/2 tsp.

Lemon juice – 1 tsp.

Chilli sauce – 1 tbsp.

Preparation:

Combine the ingredients for the masala and mix it with water to a chutney consistency. Our masala is ready.

Marinate the chicken with this masala for 20 to 30 minutes. Heat some oil in a sauce pan. Fry the chicken on a high flame, when the chicken is half done, adjust it to low flame.

When the chicken is brown and crispy, remove it to a plate. For garnishing, fry coriander leaves, curry leaves, and green chilli. Keep it aside.

In the same sauce pan, add ginger garlic paste, green chilli, chilli powder, pepper powder, garam masala, lemon juice, and chilli sauce.

Saute well in between. Our sauce is ready. Finally, add the fried chicken into the sauce and mix well. Our chicken 65 is ready. Garnish with fried leaves and green chilli.

വിശദമായി വീഡിയോ കാണുന്നതിനായി താഴെ കാണുന്ന ലിങ്കിൽ ക്ലിക്ക് ചെയ്യുക

ഈ വീഡിയോയിൽ കാണിച്ചിരിക്കുന്നത് പോലെ ചിക്കൻ സിക്സ്റ്റി ഫൈവ്  ഒന്ന് ഉണ്ടാക്കി നോക്കൂ… റെസിപ്പി ഇഷ്ടമായാൽ ലൈക് ചെയ്യാനും ഷെയർ ചെയ്യാനും മറക്കല്ലേ… തുടർന്നും ഇതുപോലുള്ള നല്ല നല്ല പാചക വീഡിയോ കൾക്കും കിച്ചൻ, ഹെൽത് & ബ്യൂട്ടി ടിപ്സുകൾക്കായി ഈ പേജ് LIKE & FOLLOW ചെയ്ത ശേഷം Following എന്ന ബട്ടണിൽ ക്ലിക്ക് ചെയ്ത് See First എന്നതും സെലക്ട് ചെയ്യുക.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here