Home Curry ഹായ്, ഇന്ന് നല്ലൊരു നാടൻ മത്തികറിയുടെ റെസിപ്പി ഞങ്ങൾ ചെയ്തിട്ടുണ്ട് എല്ലാവരും ട്രൈ ചെയ്തു നോക്കു...

ഹായ്, ഇന്ന് നല്ലൊരു നാടൻ മത്തികറിയുടെ റെസിപ്പി ഞങ്ങൾ ചെയ്തിട്ടുണ്ട് എല്ലാവരും ട്രൈ ചെയ്തു നോക്കു തീർച്ചയായും ഇഷ്ട്ടപെടും

നാടൻ മത്തികറി 😊😊

 

 

Sardine Curry Recipe Mathi (sardine) Curry is an easy fish curry, very popular in Kerala. This fish based dish is an everyday item. This fish curry is also known as meen mulakittathu, chala curry, and nadan meen curry. We are preparing our version of this spicy food in a simple way.

First the masala is roasted and then boiled in water. Finally the cleaned fishes are added. The aromatic and spicy flavored fish is irresistible in its appearance and taste, even the gravy is enough to eat meals.

This curry blends well and pairs beautifully with tapioca, chappathy and rice. Hope you all will try this recipe and share us your opinion. You can also find other delicious recipes from our channel.

Ingredients:

1. Sardine – 1 kg cleaned. 2. Normal chilli powder – 3 tbsp. 3. Kashmiri chilli powder – 1-1/2 tbsp. 4. Turmeric powder – 1/2 tsp. 5. Malabar Tamarind/Kudampuli – 6 pieces, soaked in water. 6. Fenugreek seeds – 1/2 tsp. 7. Mustard seeds – 1/2 tsp. 8. Shallot sliced – 10 no. 9. Ginger – Chopped 1 tbsp. 10. Garlic – Chopped 1 tbsp. 11. Green chilli – 5 no. 12. Curry leaves – 4 springs. 13. Coconut Oil – As required. 14. Salt as required. 15. Water – 2 cups.

തയ്യാറാക്കേണ്ട വിധം

Preparation With a knife, cut through the flesh all the way to the rib bones of the fish. Heat some coconut oil in a saucepan. Add fenugreek seeds and mustard seeds. Allow the seeds to pop. Add ginger, garlic, shallot, green chilli, salt to taste, and 2 springs of curry leaves. Saute well until the shallot became golden colour. Now we can add all the powders. Add chilli powders (Kashmiri and normal) and turmeric. Mix well and then add water and Malabar Tamarind. Allow the masala to boil. Add fishes into the boiling masala, mix it with a spatula or rotate as shown in the video. Close it with a lid and cook for 3 to 5 minutes. Here we can check the taste and balance it. Cook it for 3 to 5 minutes. Off the flame. Add 2 springs of curry leaves. Our fish curry is ready. Serve after 30 minutes.

Tips Use lemon juice or vinegar to rinse the fish, it removes the fish odor. Also washing your hands with coffee powder will help to remove the fish odor from the hand.

Link :

 

ഈ വീഡിയോയിൽ കാണിച്ചിരിക്കുന്നത് പോലെ  ഒന്ന് ഉണ്ടാക്കി നോക്കൂ… റെസിപ്പി ഇഷ്ടമായാൽ ലൈക് ചെയ്യാനും ഷെയർ ചെയ്യാനും മറക്കല്ലേ… തുടർന്നും ഇതുപോലുള്ള നല്ല നല്ല പാചക വീഡിയോ കൾക്കും കിച്ചൻ, ഹെൽത് & ബ്യൂട്ടി ടിപ്സുകൾക്കായി ഈ പേജ് LIKE & FOLLOW ചെയ്ത ശേഷം Following എന്ന ബട്ടണിൽ ക്ലിക്ക് ചെയ്ത് See First എന്നതും സെലക്ട് ചെയ്യുക.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here