Home Curry നമുക്കിന്ന് കൂട്ടാൻ ഒരു ഒന്നാന്തരം കൂട്ടുകറി ഉണ്ടാക്കി നോക്കിയാലോ എല്ലാവരും ട്രൈ ചെയ്തു നോക്കു തീർച്ചയായും...

നമുക്കിന്ന് കൂട്ടാൻ ഒരു ഒന്നാന്തരം കൂട്ടുകറി ഉണ്ടാക്കി നോക്കിയാലോ എല്ലാവരും ട്രൈ ചെയ്തു നോക്കു തീർച്ചയായും ഇഷ്ട്ടപെടും

ഹായ്, ഒരു വീഡിയോ സംസാരം യൂട്യൂബിൽ വന്നിട്ടുണ്ട്… കാണണേ.🙏🙏🙏

Koottukari is the ‘koottu” or mix of vegetables and black chickpeas in a thick coconut gravy. The taste is pure, exotic and divine. In this recipe we used yam, pumpkin, plantains and black chickpeas to make this dish. Kootu curry is one of the important dishes of Onam Sadhya. The tempering really perfects both the taste and aroma of the Koottukari. Please try it at yourself and give us the feedback.
Ingredients:

Black chickpeas – 1 cup. Soaked in water for 10 to 12 hours. Yam – 1 cup, cut into medium pieces. Pumpkin – 1 cup, cut into medium pieces. Plantain (raw banana) – 1 cup, cut into medium pieces. Turmeric powder – 1/2 tsp. Chilly powder – 1 tsp. Water – As needed. Salt to taste. For wet coconut masala: Grated coconut – Half coconut. Cumin seeds – 1/2 tsp. Shallot – 2 no. Curry leaves – 1 spring. For dry coconut masala. Grated coconut – Half coconut. Coconut oil – 1 tsp. Pepper powder – One pinch. For tempering: Oil as needed. Coconut pieces – 2 tbsp. Mustard – 1 tsp. Shallot – 2 no. Red chili – 2 no. Curry leaves – 2 springs Pepper powder – 1 tsp. Jaggery crushed – 1 tsp.

Instructions:

Rinse 1 cup black chickpeas in water a couple of times and then soak in enough water for 8 hours or overnight. Before cooking, drain all the water. Add the chickpeas in a pressure cooker along with water. One whistle is enough. Keep it aside. Put chopped yam, pumpkin, and plantain in a sauce pan. Add turmeric and chilly powder. Pour water. Boil the vegetables. When it starts boiling, add cooked chickpeas. Then close it with a lid and cook the veggies again. Add salt to taste and gently crush the vegetables using a spatula. Wet grind the grated coconut with cumin seeds, shallot, and curry leaves. Our wet coconut masala is ready. Add this coconut masala to the cooked vegetables. Cook with the lids on until the raw smell fades away. Remove the pan from the stove. Now we can make the dry coconut masala. For this, heat the grated coconut in a pan. When the coconut became dry, add some oil. Mix well and then add pepper powder. Mix well until the coconut became brown. Mix this mixture with the above cooked vegetables. Our koottu curry is almost ready. Preparation of tempering, Heat some oil in a pan, add coconut pieces and saute well until the coconut became brown. Then add mustard, shallot, red chilly, curry leaves, and pepper powder. Saute well. Pour the tempering over the koottukari. For the final touch up add crushed jagary. Mix well. Our koottu curry is reday. Serve kootu curry with rice.

Link :

ഈ വീഡിയോയിൽ കാണിച്ചിരിക്കുന്നത് പോലെ  ഒന്ന് ഉണ്ടാക്കി നോക്കൂ… റെസിപ്പി ഇഷ്ടമായാൽ ലൈക് ചെയ്യാനും ഷെയർ ചെയ്യാനും മറക്കല്ലേ… തുടർന്നും ഇതുപോലുള്ള നല്ല നല്ല പാചക വീഡിയോ കൾക്കും കിച്ചൻ, ഹെൽത് & ബ്യൂട്ടി ടിപ്സുകൾക്കായി ഈ പേജ് LIKE & FOLLOW ചെയ്ത ശേഷം Following എന്ന ബട്ടണിൽ ക്ലിക്ക് ചെയ്ത് See First എന്നതും സെലക്ട് ചെയ്യുക.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here