Home Break fast നല്ല പെർഫെക്റ്റ് ആയിട്ട് തന്നെ ഇഡലിയും ദോശയും ഒക്കെ എങ്ങനെയാണ് തയ്യാറാക്കുന്നത് എന്ന് പലർക്കും സംശയമുണ്ടാകും...

നല്ല പെർഫെക്റ്റ് ആയിട്ട് തന്നെ ഇഡലിയും ദോശയും ഒക്കെ എങ്ങനെയാണ് തയ്യാറാക്കുന്നത് എന്ന് പലർക്കും സംശയമുണ്ടാകും എന്നാൽ ഇങ്ങനെ ഒന്ന് ട്രൈ ചെയ്ത് നോക്കൂ ഇത് നിങ്ങൾക്ക് തീർച്ചയായും ഉപകാരപ്പെടും….

my grand mothers recipe for making perfect idly, dosa batter

ചേരുവകൾ

2 cups rice (duppyrice or idly rice)

whole urad dal 1 cup

rice water cooled 2 cups

fenugreek 1 tsp

salt as needed

തയ്യാറാക്കുന്ന വിധം

soak the rice and urad dal separately for 5 hours.add fenugreek along with rice.
After 5 hours, grind it separatly using rice water.

urad dal should be nicely grinded like paste.you can use either mixie jar or grinder.

next gring the soaked rice along with rice water and fenugreek seeds.

transfer both the mixtures to a steel vessel and add salt.mix it nicely with ean hands
.
the bacteria in your hands helps to start fermentation.

now close the vessel and keep it for 5 hours for fermentation process.

after 5 hours mix the batter using a laddle and make the idly and dosa’s which is shown in the vedio.

here we are.not using boiled rice or poha.but the result is amazing
keep the balance batter in refrigerator.

while using the refrigeratored batter you can keep it outside for 10 mins to keep thr freshness of dosa anf idly.

adding ghee to your dosa can make your day a freah start.we call it ghee dosa.

this batter is suitable for making dosa, idly, oothappam, masaladosa, ghee roast and all

വിശദമായ വീഡിയോ കാണുന്നതിനായി താഴെക്കാണുന്ന ലിങ്കിൽ ക്ലിക്ക് ചെയ്യുക

ഈ വീഡിയോയിൽ കാണിച്ചിരിക്കുന്നത് പോലെ  ഇഡ്ഡലിയുടെയും ദോശയുടെയും മാവ് ഒന്ന് ഉണ്ടാക്കി നോക്കൂ… റെസിപ്പി ഇഷ്ടമായാൽ ലൈക് ചെയ്യാനും ഷെയർ ചെയ്യാനും മറക്കല്ലേ… തുടർന്നും ഇതുപോലുള്ള നല്ല നല്ല പാചക വീഡിയോ കൾക്കും കിച്ചൻ, ഹെൽത് & ബ്യൂട്ടി ടിപ്സുകൾക്കായി ഈ പേജ് LIKE & FOLLOW ചെയ്ത ശേഷം Following എന്ന ബട്ടണിൽ ക്ലിക്ക് ചെയ്ത് See First എന്നതും സെലക്ട് ചെയ്യുക.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here